HTML

Szemétvadász

Avagy miért a szelektív mellé dobják egyesek

Utolsó kommentek

Archívum

Miért mellé, ha lehet bele is?

2008.03.11. 20:53 szemetvadasz

Sokan, sokat gondolkoztunk a címben szereplő mondaton, de nem jöttünk rá a miértre.
Miért viszi ki valaki a rothadó gyümölcsöt, amikor van saját kuka?
Miért teszi a kartont, ha lehet bele is?

Pazar:























21. század? Nesze neked!

Hasonlót láttál? Küldd el mailben! szemetvadasz@index.hu

5 komment

Címkék: szelektív trágyadomb hulladékgyűjtő

A bejegyzés trackback címe:

https://szemetvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr23376816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillesz 2008.03.16. 16:40:21

Az emberek hozzáállásán be kell látnunk, hogy nem tudunk változtatni. Épp egy hete történt: megérkeztünk haza délután és két egymás mellé parkoló kombi autót vettünk észre, a házunk előtt, a szelektív hulladékgyűjtővel szemben. Jómódú, igényesen öltözött fiatalasszony és egy idősebb úr voltak a két autóval; a csaj kipakolta az óriási összeragasztott kartonpapírokat a szelektív gyűjtők mellé; az idősebb úr, pedig ekkor nyitotta ki a csomagtartót, ami teljesen tele volt mindenféle szeméttel. Megkértem a férjem, h szóljon nekik, ne pakolják a szelektív mellé, mert így is hatalmas a szemétdomb. Első körben az autóból szólt ki a férjem, de ordenáré választ kapott reagálásként, amire nem tett mást, mint kiszállt az auótóból és szócsatába keveredett az öreggel, aki már a második mondatra elkezdett ugrálni, mint egy barátságos bokszmeccsen; a férjem 15 évig NB1 - ben sportolt, nem kis darab férfi, nehezen lehet kiborítani, most mégis nagyon ideges lett; leginkább azért, mert még a SZEMETELŐ K voltak felháborodva, hogy hogy merjük lefényképezni őket, ill. mit képzelünk mi és hasonlók. Foglalkozzunk inkább a gyerekünkkel, milyen felnőtt lesz így belőle, ha ezt látja?

(Most ezt szerintem nekem lett volna jogom mondani , hiszen én törvénytisztelő és rendszerető ember vagyok, erre tanítom a gyereket is.) Nehezen tudtam távoltartani a férjem az öregtől, de végül is elment, hátrahagyva a fiatal csajszit, aki visszaszedte az általuk kirakott dzsuva egy részét, közben a következőket ecsetelte:

-Miért fáj az nekünk, hogy iderakják, hiszen mások is iderakják!!!?!!!

-Őket is felháborítja, ahogy a bekötő út kinéz és teljesen tele van az oldala szeméttel, de innen úgyis el fogják vinni.

- Nem az a baj, hogy ők idehozzák a dzsuvát, hanem az, hogy az önkormányzat nem viteti el időben.

-Ő leszarja, hogy ez törvényellenes, mivel a törvény rajta még életében nem segített semmit...

- Ill. ha fel merjük jelenteni (amire az aljegyző levelében felhatalmazott minket ittlakókat) akkor ránkgyújta a házat.

-Nekik még nincs kukájuk, mit csináljanak a szeméttel??


Hát kéremszépen........ Bocsásson már meg a világ, itt Alagligeten csupa ilyen parasztjelölt költözködik? Senkinek nincs pénze egy rohadt konténert hozatni amíg nem vesznek kukát??

JA, a lakossági hulladékelszállításhoz csatlakozni TÖRVÉNYILEG SZABÁLYOZOTTAN KÖTELEZŐ!!! Az önkormányzat tájékoztatása szerint Alagligeten a házak nagy része nem kötött szerződést a kommunális céggel; így a szelektívekhez hordják a dzsuvájukat. Lehet, hogy hibás az önkormányzat, de a legnagyobb bűnös a sok pitiáner, igénytelen ember!!

A szelektív gyűjtés a szívügyem, azokkal semmi gondom, akik a szemetüket szétválogatva a gyűjtőbe teszik.

szemetvadasz · http://szemetvadasz.blog.hu 2008.03.16. 17:07:21

szomorú, hogy ha valaki ezzel érvel: "felgyújtalak".

egy 2008.03.16. 20:50:43

Nem vagyok méregzöld, de mivel nem túl messze tőlem van szelektív gyűjtőpont, el szoktam vinni oda ezt-azt. A papíron kivül nem okoz gondot az elhelyezés. A papírgyűjtő nyílása olyan kicsi, hogy csak újságok esetleg kisebb dobozok férnek bele. Ezeket viszont el tudom helyezni a házunkban található papírgyűjtőben is. Nagyobb háztartási gépek dobozait viszont apróra kellene vágni, erre viszont nincs időm sem helyem, sőt kedvem sincs. Így aztán, vessetek meg érte, más felhasználókkal együtt laprabontva be szoktam állítani a két műanyag konténer közé. Lehet hogy a csövesek begyűjtik és elviszik nem tudom, de itt nem szokott szemét lenni. Na erre kellene megoldás, hogy a nagyméretű hullámpapírt megfelelően el lehessen helyezni.
süti beállítások módosítása